Marokkanen waarschuwen voor 'goede band' met Israël
60
25 Apr '12 17:41 | buitenland
De Marokkaanse Vereniging van Palestina en de Nationale Werkgroep Irak en Palestina waarschuwen voor de normalisering van de band met 'gevaarlijke zionisten'.
De activisten wijzen naar het toenemend aantal bezoeken van Israëlische delegaties aan Marokko. 'Marokko moet oppassen voor de normalisatie met de zionistische entiteit', zo luidde een verklaring. De groepen die het belang van Palestina verdedigen maken zich zorgen over de plannen van Israël om te investeren in de industriemarkt van Marokko.

De vereniging somt nog de viering van de joodse versie van Pasen en een zakelijke bijeenkomst die maandag werd gehouden in een luxe hotel in Casablanca, zo weet Hespress. Ook mocht de Israëlische buikdanseres Simona Guzman nooit een buikdans festival in Marrakech organiseren. Het feest gaat echter niet door na bedreigingen. In een verklaring worden nog talloze andere samenwerkingsprojecten met Israël genoemd. 

Premier Abdelilah Benkirane heeft tijdens een gesprek met de directeur van de werkgroep, Khalid Soufyani, een brief ontvangen met daarin de dringende oproep om de trend van samenwerking met Israël te doorbreken en wettelijk met een oplossing te komen om zodoende de normalisering met de 'haatdragende zionisten' een halt toe te roepen. 

Afgelopen maand deden tienduizenden Marokkanen mee aan een anti-Israël protest. De verenigingen voelen zich dan ook gesteund door de Marokkaanse bevolking. 
Deel dit bericht
marokko
regering
israël
60 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?